ponpoon art n shop
buy art
commition art
art consultancy

underconstruction
ponpoon app store
my hobby, your game
first chinese lesson for kids


underconstruction
architecture 
& landscape design

portfolioponpoon-archi-portfolio.htmlshapeimage_4_link_0

bio

linksweb-links.htmlshapeimage_5_link_0
website engineering
& graphic design

portfolioweb-engineering-portfolio-MyKitchen.htmlshapeimage_6_link_0
 
-> englishponpoon-mini-bio-en.htmlshapeimage_7_link_0
mini bio Winnie Poon, architect, ing., MSc.
geboren in Hong Kong (Engels), China. 
1990-1992 Swire School of Design, Hong Kong Polytechnic University, Hong Kong. 
1992-1999 met zeven jaar studiebeurs van Japanse overheid, Cultuur en Educatie Ministerie Monbusho, naar Japan. 1999 MSc. degree in architecture and design behoud, KIT, Kyoto, Japan. 
Sinds 1999 woonachtig te Rotterdam. 
1999-2000 Freelance tentoonstelling curator assistentie voor NAi, Rotterdam. 
2001-2008 partner/ mede-oprichter studioPOONBERG (design studio), Rotterdam. 
2006-2008 partner/ mede-oprichter Boomberg Art galerie (voormalige galerie POONBERG, contemporary art gallery, Lid NGA), Rotterdam.

Van 2009 tot 2011 was ik zelfstandig actief onder de naam ponpoon als creatieve partner (freelance) voor kunstenaars. Sinds 2011 tot heden ben ik in werkdienst bij West 8. 
Begin 2013 staat ponpoon weer open voor mogelijke samenwerking met kuntenaars en ontwerpers in kunstsector voor website ontwerp en -opbouw, grafisch ontwerp en DTP werk. Branding stragegie hoort daar vaak bij. Ik ontwerp met gevoel en vakmanschap. 
Ik sta op dit moment niet meer open voor architectonische of ruimtelijk werkzaamheden vanwege mijn functie in West 8. Maar het feit dat ik al jaren heb samengewerkt met kunstenaars als galeriehouder en zelfstandige ontwerper, is mijn gevoel voor moderne kunst en ontwerpen versterkt. 
Als ontwerper met multiculturele achtergrond, ben ik een zeer fijne partner om met uw kunstproject mee te denken of mee uit te voeren. Uw portfolio online op te zetten is een grote stap en ik kan u goed helpen. Ik sta ook open voor alle soorten samenwerking in kunstprojecten, in product design, schrijven/ boekproject, import en export of produceren van designer items of eventueel als curator van tentoonstelling. Contact: info@ponpoon.nl 
Een paar leuke ponpoonideeën voor het komende jaar: schrijven over architectuur & kunst, over Chinese en Japanse cultuur / tekenen / het publiceren van kinder- chinees woordenboek / Chinese & Japanse online kookboek/ iPhone  of iPad app / webshop / interactieve kunst / installaties /√agenschap van kunstenaar.http://www.sd.polyu.edu.hk/web/page10http://www.kit.ac.jp/english/03/03_010000.htmlhttp://www.nai.nlhttp://www.studiopoonberg.nlmailto:info@ponpoon.nlshapeimage_8_link_0shapeimage_8_link_1shapeimage_8_link_2shapeimage_8_link_3shapeimage_8_link_4

nl